Liczba stron: 304
Format: 144x205
Wydawnictwo: Pascal
Leśna kuchnia - Katarzyna Mikulska
Bushcraftowe (leśne) przepisy na pyszne dania, które z łatwością przygotujesz podczas wyprawy do lasu, na działkę, biwak, kemping czy górską wędrówkę. Dowiedz się, jak poradzić sobie na długiej wyprawie z dala od sklepów i gotować bezpiecznie niezależenie od warunków, miejsca i pory roku. Sprawdź, które dziko rosnące rośliny są jadalne, jak je rozpoznać oraz co warto z nich przygotować. Korzystaj z darów natury i ciesz się czasem spędzonym na świeżym powietrzu, nie rezygnując ze smacznych posiłków!
Planujesz odpoczynek w otoczeniu przyrody? Wydaje ci się, że z dala od cywilizacji jesteś skazany na suchy prowiant, dania w proszku i kupne przekąski? Nic bardziej mylnego!
Pieczone na ognisku pieczywo, plenerowe zupy, pesto ze świeżych roślin, sałatki z kwiatów, korzenne placki, a nawet pierogi, makarony i kotlety – to tylko niektóre z dań, które możesz przyrządzić na świeżym powietrzu! Wystarczy odpowiedni sprzęt, kilka składników oraz rośliny, które znajdziesz wokół siebie.
Dla kogo?
Książka jest adresowana do bushcraftowców, survivalowców, harcerzy, skautów, jak i adeptów leśnej przygody.
Tagi: przepisy, kuchnia polska, kulinaria, gotowanie, pieczenie, jadalne rośliny, chwasty, zioła, kociołek, podpłomyki, jedzenie z ogniska